Šola za starše - Ljubljana

nosečnost porod Aug 03, 2023

V Ljubljani se izvajajo različni programi Šole za starše, ki so namenjeni pripravi bodočih staršev na prihod novega družinskega člana. Te šole so izjemno pomembne, saj nudijo podporo in znanje, ki je potrebno za normalen potek nosečnosti, poroda, ter za pravilno nego in razvoj dojenčka. Poglejmo si, kaj vse obsega program Šole za starše.

  1. Šola za starše v zgodnji nosečnosti: Ta del programa se začne v zgodnji nosečnosti. Bodoči starši se seznanijo s potekom nosečnosti, z zdravim načinom življenja, pravilno prehrano, osebno nego in rekreacijo v času nosečnosti. Po 12. tednu nosečnosti je priporočljiva 2-krat tedensko telovadba s sprostitvenimi in dihalnimi vajami za nosečnice.

  2. Predporodna priprava: Po 30. tednu nosečnosti se začne drugi del predporodne priprave. Bodoči starši se seznanijo s potekom nosečnosti, bližajočim se porodom, poporodnim obdobjem, načrtovanjem rojstev, nego in prehrano dojenčka. Učijo se pravilnega vedenja in sodelovanja med porodom.

  3. Predavanje za partnerje: Za partnerje, ki ne morejo obiskovati celotne šole, je organizirano zgoščeno predavanje o predporodnih pripravah. Zaželena je prisotnost partnerke-nosečnice.

  4. Abdominalna dekompresija: Nosečnica je po 30. tednu nosečnosti povabljena na individualno abdominalno dekompresijo (vsaj 10 krat).

  5. Individualno svetovanje: Za individualno zdravstveno vzgojo je v šoli za starše vsak dan na razpolago VMS, na katero se nosečnice in tudi porodnice zelo pogosto obračajo po nasvet.

  6. Individualno svetovanje in izdaja materinske knjižice: Materinska knjižica je pisna informacija o poteku nosečnosti. Namenjena je boljši osveščenosti nosečnice in informiranju strokovnjakov, ki pridejo v stik z nosečnico v nujnih primerih. Vanjo vpisujemo rezultate izvidov, pregledov, ultrazvoka in nasvete. Nosečnica dobi materinsko knjižico z navodili ob prvem pregledu.

 

V Ljubljani se Šola za starše izvaja na različnih lokacijah, vključno z javnimi zdravstvenimi zavodi in zasebnimi ustanovami na lokacijah:

  • ZVC Bežigrad
  • ZVC Center
  • ZVC Moste-Polje
  • ZVC Šiška
  • ZVC Vič-Rudnik
  • ZVC Šentvid

 

POMEMBNO: Vsa predavanja potekajo na daljavo, preko aplikacije ZOOM. Povezavo za posamezno predavanje, ki bo izvedeno na daljavo, prejmete na dan predavanja s strani predavateljice.

Prijave so možne najkasneje do 25. v mesecu za prihajajoči mesec oz. do zapolnitve mest.

 

Spletna šola za starše

Šola za starše je spletni projekt znamke Nosečka, namenjen nosečnicam in mamicam po porodu ter očkom, ki potrebujejo podporo in nasvete pri prvem letu starševstva. Spletna platforma ponuja več kot 200 video vsebin, katere predava 16 certificiranih zdravnikov in ostale strokovne priročnike in dokumente.

Projekt spletne šole za starše je zasnovan tako, da je dostopen preko vseh naprev 24/7, kar omogoča staršem, da se učijo in pridobivajo informacije v udobju svojega doma – točno takrat, ko jih potrebujejo.

 

 

Kako dobim dostop do predavanj?

Če želiš dostopati do vseh predavanj , obišči spletno stran solazastarse.com in se registriraj. Po registraciji bosta imelia dostop do vseh spletnih virov, predavanj, člankov, video vodičev in drugih dokumentov, ki jih ponuja projekt.

Šola za starše predstavlja neprecenljiv vir podpore in izobraževanja za nosečnice, mame po porodu in prvorodke v prvem letu otrokovega življenja. S strokovnimi nasveti, izobraževalnimi vsebinami in podporo je Šola za starše idealen kraj za pridobivanje znanja in veščin, ki so potrebne za uspešno starševstvo. Če si v tem obdobju svojega življenja in iščeš znanje, obišči spletno stran Šole za starše in se vključi v to edinstveno spletno skupnost.

Šola za starše je zasnovana z mislijo na potrebe sodobnih staršev, ki se soočajo z novimi izzivi in vprašanji v zvezi z nosečnostjo, porodom in starševstvom. S pomočjo spletnih virov, ki so na voljo 24 ur na dan, 7 dni v tednu, lahko starši pridobite informacije in podporo, ko to najbolj potrebujete.

Pridruži se nam danes in začni odkrivati bogate vsebine, ki ti bodo pomagale na poti do uspešnega starševstva.

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.