Šola za starše

Edinstvena platforma, ki podjetjem pomaga pri izobraževanju svojih zaposlenih o starševstvu. Pomagajte svojim zaposlenim bodočim staršem v njihovem najlepšem življenjskem obdobju.

Povečanje zadovoljstva zaposlenih

Šola za starše je odlična priložnost za podjetja, da izkažejo skrb in podporo svojim zaposlenim. Z zagotavljanjem kakovostne izobrazbe in priprave na starševstvo se zaposleni počutijo bolj cenjene in motivirane, kar vodi v večjo zavzetost in produktivnost na delovnem mestu.

Zmanjšanje absentizma in bolniških odsotnosti

Z vlaganjem v Šolo za starše se podjetja lahko nadejajo manjše stopnje absentizma in krajših bolniških odsotnosti, saj so zaposleni bolje pripravljeni na izzive starševstva. To pripomore k večji učinkovitosti in zmanjšanju stroškov, povezanih z zaposlenimi, ki so odsotni zaradi družinskih obveznosti.

Povečanje ugleda podjetja

Vključitev Šole za starše v ponudbo podjetja pripomore k izboljšanju ugleda podjetja v očeh zaposlenih in javnosti. Podjetja, ki vlagajo v blaginjo svojih zaposlenih, so pogosto prepoznana kot odgovorna, družinam prijazna in zavezujoča. To prinaša pozitivne učinke na znamko podjetja in privlačnost za potencialne zaposlene ter stranke.

Šola za starše je plod desetletnega sodelovanja s strokovnjaki iz področij nosečnosti in starševstva. 

Programi v naši učilnici so zasnovani z najboljšimi slovenskimi zdravniki, ginekologi, pediatri in drugimi strokovnjaki.

Zaupa nam že 95.000 mamic.

Spoznajte naše predavatelje

V naši šoli za starše predavajo priznani ginekologi, pediatri, psihoterapevti, certificirane strokovnjakine za dojenje in patronažne sestre, strokovnjaki za prvo pomoč, zdravstveni delavci slovenskih porodnišnic ter drugi predavatelji uradnih šol za starše.

 

Video predavanja v programu

1. Čustvena priprava na porod - Tara Hughes, bac. scient. pth., specializantka

2. Nega zob v nosečnosti in skrb za prve zobke - Vesna Banko, dr. dent. med.

3. Protibolečinska sredstva za porod v Sloveniji - Tatjana Stopar Pintarič, dr. med DEAA

4. Potek poroda v Sloveniji - Polona Podnar, dr. med, spec. porod in gin

5. Priprava na porod - Babica Maja, obporodna spremljevalka in predavateljica

6. Lajšanje porodne bolečine z dihanjem - Mateja Fi, pevka in pedagoginja, strokovnjakinja za dih

7. Vse o matičnih celicah - Dijana Hasićič Boškovič, predavateljica na uradni šoli za starše

8. Poporodno obdobje in vsi ginekološki pregledi - Katja Miličevič, dr. med, spec. porod in gin

9. Vse o dojenju - Klavdija Slapar, dipl. babica, zakoonska in družinska terapevtka

10. Zdravo navezovanje otroka in matere - Andreja Poljanec, univ. dipl. psih., spec. terapije

11. Vadba med nosečnostjo in po porodu - Nuša Gnezda, dipl. fitnes trenerka

12. Nega novorojenčka - Andreja Valcl, dr. med, spec. pediatrije, Vodja enote za neonatalogijo

13. Prva pomoč dojenčka - Davorin Markovič, dipl zn. s spec. simulacij v zdravstvu

14. Skrb za dojenčka in uvajanje goste hrane - Eva Miler Mojškerc, dr. med, spec. pediatrije

15. Gibalni razvoj dojenčka od rojstva do hoje - Janja Kramar, strok. za gibalni razvoj dojenčkov

16. Uvajanje v vrtec - Tjaša Kenda, Vzgojiteljica predšolskih otrok in lastnica Mini vrtca

 


 

Program pa vsebuje tudi druge izobraževalne vsebine:

• E-priročnik - Najino prvo leto (140-stranski strokovni priročnik)

• E-priročnik - 10 skrivnosti za lažji porod

• E-priročnik - Priprave na dojenje

• PDF seznam stvari za v porodnišnico

• PDF seznam stvari za novorojenčka

• PDF porodni načrt 

Podjetja, ki sledijo  trendom dobrega počutja, pritegnejo talente, povečajo produktivnost in obdržijo dobre zaposlene. 

Spletni dostop 24/7

Ker vemo, da se vsega ne moramo naučiti v parih dneh pred porodom, smo učilnico zasnovali tako, da je dostop vseh predavanj na voljo 24/7 preko računalnika, tablice in telefona - kjerkoli in kadarkoli. 

Licenčni predavatelji

V naši šoli za starše predavajo priznani ginekologi, pediatri, psihoterapevti, certificirane strokovnjakine za dojenje in patronažne sestre, strokovnjaki za prvo pomoč, zdravstveni delavci slovenskih porodnišnic ter drugi predavatelji uradnih šol za starše.

Predavatelji >

Bogata vsebina

Spletna učilnica vsebuje veliko več kot druge šole za starše. Dodali smo vsebine, do katerih je težko dostopati, tako preko spleta, kot tudi drugače. Naša šola je najbolj obsežna in najbolj strokovna šola za starše v Sloveniji.

Predavanja >

"Do sodelavk in sodelavcev v naših ekipah smo skrbni in pozorni – prav posebna skupina pa so tudi naše Lidlovke v veselem pričakovanju. Zaposlenim v Lidlu in njihovim družinam so na voljo številne ugodnosti in dejavnosti, ki pripomorejo k uravnoteženju poklicnega in zasebnega življenja ter k dobremu počutju vseh zaposlenih. Ob prehodu v novo življenjsko obdobje tako bodoče mamice razveselimo z darilno vrečko s simpatičnimi in praktičnimi pozornostmi, letos pa smo to nadgradili še z dodatno ugodnostjo celoletnega dostopa do spletnega portala Šola za starše. Pri tem vidimo kot veliko prednost to, da imajo naše bodoče mamice na voljo različne strokovne izobraževalne vsebine, do katerih lahko dostopajo večkrat in predvsem kadarkoli. Ta in številne druge ugodnosti, ki jih nudimo za svoje zaposlene in njihove družine, so podlaga za to, da smo že vrsto let tudi nosilci certifikata Družini prijazno podjetje. "

Živa Kališnik
Razvoj kadrov pri LIDL Slovenija

Zadovoljni zaposleni - ključ do uspešnega podjetja

Zaposleni starši so razpeti med številnimi obveznostmi in se pogosto soočajo s precejšnjim stresom, ki vpliva na njihovo delovno in družinsko življenje. Zavestno spodbujanje družinam prijaznega delovnega okolja lahko za podjetje dolgoročno prispeva k večjemu zadovoljstvu in boljši kakovosti življenja zaposlenih. Zaposleni cenijo delodajalce, ki jih obravnavajo kot celostne osebe z raznovrstnimi vlogami zunaj delovnega mesta.

Kaj pravi o nas stroka

"Kot mama treh, sedaj že skoraj odraslih otrok, se dobro spomnim nemoči, ko sem se, kljub temu, da sem že bila zdravnica, v prvih tednih po rojstvu prvega otroka velikokrat čutila popolnoma nemočno, ko je mala štručka neutolažljivo jokala in ji nisem mogla/znala pomagati. Mogoče sem se ravno zato odločila, da svojo poklicno pot posvetim otrokom, sploh tistim, ki imajo gastroenterološke težave. 

Z Danajo sva se spoznali v najbolj nemogočem času zadnjih let, v pandemiji koronavirusa in seveda preko takrat skoraj edinega načina komuniciranja preko zoom-a. Kot navdušenko nad dobrimi spletnimi rešitvami - tudi v medicini - me je njen portal Nosečka, ki se res izjemno trudi pokriti vsa področja starševstva z odgovori najbolj kompetentnih strokovnjakov iz posameznega področja, takoj pritegnil. Z veseljem sem sodelovala v intervjuju, kjer sem poskušala odgovoriti na nekaj vprašanj o najpogostejših prebavnih težavah pri dojenčkih. Danajinih genialnih idej kar ne zmanjka in, ko mi je omenila, da pripravlja projekt spletne Šole za starše sem bila takoj za sodelovanje. 
 
Na enem mestu zbrane vse strokovno najbolj kompetentne informacije, ki jih starši potrebujemo od spočetja, rojstva otroka in naprej, predvsem pa dejstvo, da si lahko posamezne odgovore pogledamo kadarkoli in predvsem, ko naletimo na določen problem se mi zdi zelo dobrodošlo, predvsem pa tudi pomirjujoče v trenutkih negotovosti, ki se lahko pojavijo, ko se prvič znajdemo v vlogi staršev. 
 
Veselim se nadaljnjih projektov, predvsem pa podpiram Danajino poslanstvo - zagotavljati kredibilne informacije s področja starševstva."
 

Eva Miler Mojškerc, dr. med. specialistka pediatrije

Ne zamudite priložnosti, da svoje podjetje dvignete na novo raven uspešnosti z vlaganjem v mladim družinam prijazno izobraževanje – naložba, ki se bo večkratno povrnila v obliki zadovoljstva, zavzetosti in lojalnosti vaših zaposlenih.

 

Pokličite
040 831 798

[email protected]

Strokovni partnerji

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.